Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 14 12 1 1 37
2 Jitex BK 2 1 1 0 4
3 Qviding FIF 2 0 0 2 0
4 Tölö FF 2 0 0 2 0
5 Älvängens IK 2 0 0 2 0
6 Lerums IS 2 0 0 2 0
7 Torslanda IK 2 0 0 2 0
8 Romelanda UF 2 0 0 2 0

Match

Torslanda IK

0 - 6
Torslandavallen 2 Konstgräs
24 augusti 2013
10:30

Hönö/Björkö

Referat

Referat: Torslanda IK - Hönö/Björkö

I mitt tycke så är detta en av de bättre låtarna som har gjorts de senaste 15 åren . Men så är jag också inte så lite frälst på U2. Om ni tittar ända tills slutscenen så känner jag mig lite som Bono på landningsbanan just nu. Lycklig, men lite stapplig...

På tre bortamatcher under 6 dagar (!!) så har tjejerna presterat och skapat minnen för varandra och för oss som tittat på, som kommer sitta kvar länge, länge! Dagens match var nog den svåraste att fånga i ord. Det där riktiga flytet i spelet ville inte infinna sig, men tjejerna slet och kämpade hela matchen igenom och det ska ALLA ha en stor eloge för. Man kan inte begära att allt skall flyta på som tidigare när man kommer fram till tredje matchen på mindre än en vecka. Om det hade hänt skulle man lika gärna kunna gått hem och lagt sig - då hade tjejerna varit fullärda...

Att haka upp sig på det som inte stämde idag är att göra tjejerna en stor orättvisa, så jag skiter faktiskt i det! Istället vill jag berömma varenda lagdel för vad de bidrog med till laget. Hilda hade inte mycket att göra idag, men gudarna ska veta att det inte är lätt att spela matcher där det inte händer något på långa stunder och så kommer en förlupen boll som man måste vara alert på. Hoppas bara det inte blev för långtråkigt idag, Hilda!

Backlinjen var felfria som vanligt. De få bollar som lyckades passera mittfältet stoppades effektivt av våra ytterbackar Torger, Ebba och Wise och Vickan i mitten. Långa stunder var de röda tjejerna inte över halva plan, precis som vi vant oss vid nu i de senaste matcherna. På mitten styrde Julle och Andborn precis som de ville, vann boll högt upp i plan, var så där härligt aggressiva och levererade passningar med hög precision. Våra yttermittfältare i form av Stella, Emma, Alexandra, Fille och i början även Lisa, slet och kämpade på samma sätt och var en starkt bidragande orsak till att vi nöp fast bollen på moståndarnas planhalva hela tiden.

Och anfallet till slut - Tilda, Johanna, Elinjoh och Lisa snurrade med motståndarna gång på gång. Det kunde hända något oväntat precis hela tiden. Och det måste kännas oerhört frustrerande för motståndarna att bara få tillbaka bollen hela tiden, gång på gång och inte få en sekund att återhämta sig i backlinjen. Makalöst jobb ni gör idag!

Och även om spelet inte stämde i alla lägen, och även om vi ibland tog några felbeslut och passade istället för att skjuta eller tvärtom (äsch nu tog jag ju upp det mindre positiva ändå...) så måste man få ha sådana matcher ibland också. Att i en sådan match pricka in 6 mål och inte släppa ett enda skott på eget mål är ju bara det helt otroligt! Sedan att det kunde ha blivit minst 10 till framåt med lite mer skärpa i boxen (sluta nu, Claes!) är något som vi kan binda en stor kvarnsten kring och kasta i glömskans hav (ja, det var ju det jag sa!).

Att sedan få avsluta dagen med HBÖ Summer Cup och se killar och tjejer i flera åldrar spela tillsammans helt utan prestige och ha riktigt roligt, som det verkade, gör att denna dag kan placeras in i facket som är märkt "Beautiful Days". TACK ni alla föräldrar, killar, tjejer och syskon från Rörö, Hönö, Öckerö, Björkö och Fotö som gjorde dagen till vad den blev! Hoppas ni trivdes ihop idag och att vi får möjlighet att göra om det snart igen!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 4 1 0 0 9
Julia Andborn 1 1 1 0 0 3
Emma Lysell 1 1 0 0 0 2
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Johansson 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Hilda Karlsson 1 0 0 0 0 0
Johanna Tisell 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Lisa Palm 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tor 6 jun 2013, 18:00 Hönö/Björkö - Torslanda IK 6 - 2